• Hubungi
  • 019-333 0577

Aktiviti Blog

Blog berkenaan pendawaian elektrik, pemasangan meter dan informasi terkini syarikat Kristal Maya

Cara Wiring Rumah

Wiring Rumah

Terdapat dua cara wiring rumah yang biasa dijalankan iaitu secara tersembunyi dan terdedah bergantung pada perancangan awal sebelum menjalankan kerja-kerja wiring.

Cara wiring rumah secara terdedah lazimnya dilakukan selepas struktur pembinaan bangunan telah siap atau separuh siap seperti telah mempunyai dinding atau kerangka bumbung.

Latihan Industri Kompeten PW2 dan PW4

Latihan Industri Praktikal Bidang Elektrik

Kami menerima pelajar praktikal / intern student untuk bidang elektrik dan latihan industri Pendawai Elektrik kompeten PW2 dan PW4.

Harga Pendawaian Elektrik 2021

Harga Pendawaian Elektrik

Harga pendawaian elektrik adalah menjadi faktor utama dalam keputusan memilih kontraktor yang akan melakukan kerja pendawaian.

Harga pendawaian elektrik secara am adalah bergantung pada skop kerja yang perlu dilakukan serta bahan dan jenama barang yang digunakan.

Cara Permohonan Meter TNB

Permohonan Meter Tnb

Permohonan meter tnb terbahagi kepada dua jenis iaitu untuk kegunaan domestik dan komersial.

Domestik adalah untuk rumah kediaman dan komersial pula adalah untuk perniagaan.

Permohonan meter tnb adalah satu keperluan yang perlu dibuat ke pihak Tnb untuk mendapatkan bekalan elektrik bagi melaksanakan sebarang aktiviti harian.

Kami adalah syarikat kontraktor yang menyediakan perkhidmatan wiring elektrik, kerja-kerja ubahsuai di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur. Tawaran menarik dan sebut harga percuma.

Sila Hubungi

 
019-333 0577

Kristal Maya Resources

Kristal Maya Resources adalah syarikat kontraktor elektrik, ubahsuai rumah dan pejabat. Syarikat yang berdaftar dengan Suruhanjaya Tenaga (ST), CIDB dan Kementerian Kewangan.

Follow on Facebook
Follow on Twitter
© Copyright Kristal Maya Resources